Lionel Messi vann den sjätte gyllene bollutmärkelsen och hans fotbollströjor FC Barcelona köptes av fans igen, vilket är ett sätt för fansen att stödja och uppmuntra honom. I denna gyllene bollutdelning är det som lockar mer uppmärksamhet dialogen mellan spelare, som bättre kan återspegla spelarnas intelligens och emotionella intelligens. Lionel Messi har vunnit sex Golden Globes. Förutom sin styrka är han mer blygsam och lågmäld.

Mot bakgrund av Cristiano Ronaldos frånvaro svarade Lionel Messi att han hade viktigare saker att göra. Och Virgil van Dijk sa: är Ronaldo en riktig motståndare? Svaret försvann av många fans. Virgil van Dijk är precis som hans fotbollsstil. Han kanske tror att Ronaldo inte är en motståndare, utan en riktig vän. Kylian mbapp é tycker att hans billiga fotbollströjor inte är värd den gyllene bollen utmärkelsen, eftersom guldboll-utmärkelsen är en omfattande utvärderingsutmärkelsen, och han är inte tillräckligt bra i många aspekter.

Luka modri ć blev satiriserad av många människor för att han vann Golden Ball Award förra året, men han var tillräckligt modig för att möta publiken och leverera trofén till Lionel Messi. Kanske för att den allmänna opinionen skadade Luka modri ć hjärta, sa han i intervjun att sportens och fotbollens betydelse inte bara är att vinna, utan också att respektera dina lagkamrater och motståndare. Han kan komma att presentera Lionel Messi med utmärkelsen idag eftersom han känner att fotbollens essens är respekt, så han personligen bör gratulera Lionel Messi personligen. Oavsett vad fansen tycker om honom, måste han respektera andra först. Den gyllene bollen tilldelningen är inte bara en symbol för styrka, utan också förkroppsligandet av spelarens kvalitet.